Propuestas *Proposamenak


Goizuetako Azokan Makitxoren pisua: 10,1 Kg
 
Zorionak irabazleari!
 
 


 




 





 


 
 
 
 
 
Lizartza Selekzioak lehen mailako makailoa eskeiniko du 
Hernanin urriak 22tik 28ra ospatuko diren ekintzetan.

50 kilo makailu jarriko ditu ekintzak burutu ahal izateko.

Jatorria: Norvegia, Islandia eta Feroe uharteak.

Festara hurbilduko diren guztiek primerako jakia 
dastatu ahalko dute; Lizartza Selekzioak parte hartuko baitu, 
besteak beste: Pintxo lehiaketan, Makailo lehiaketan 
eta baita ere Hernaniko haurrek burutuko duten 
Bertso saioanparte hartzaileei lehen mailako sorta oparituz.

Gainera, urriak 28an ospatuko den makailo azokan
Lizartza Selekzioak  Atsegindegi plazan, makailu handi bat 
aurkeztuko du, "Makitxo" izena duena; 
eta bertara hurbiltzen diren guztiek, bere pisua asmatzeko 
lehian parte hartu ahalko dute. 

Pisua asmatzen duenak, "Makitxo" bereganatuko du, 
Faroe uharteetatik eskuraturiko altxorra lortuaz.

Nor izango da irabazlea? Erantzuna: 

Urriak 28an, 13:00 tan, Hernaniko 
Atsegindegi plazan jakinaraziko da





Propuestas con gusto-ko Proposamenak

Recetas propuestas por nuestros clientes

Lizartza Selekzioa acerca los mejores ejemplares de bacalao a las sidrerías, restaurantes gipuzkoanos, que día a día innovan con un manjar, sorprendente por la diversidad de platos que posibilita realizar. Desde recetas de siempre, con caracter tradional, a nuevos platos, que hacen gozar nuestro paladar, con multiples beneficios para nuestra salud.

Gure bezeroek proposatutako errezetak

Lizartza Selekzioak makailo ale hoberenak gerturatzen ditu Gipuzkoako sagardotegi eta jatetxeetara, zeinetan egunero jaki honekin plater berriak egiten dituzten, makailoak hainbat plater sortzen ahalbidetzen baitu. Betiko errezetetik, izaera tradizionalekoak, plater berrietara, gure dastamena gozatzera eramaten gaituzte; osasunarentzat onuragarriak diren hainbat propietate izanik.


ERRIO GUARDA



ERRIO GUARDA jatetxea- Hernani


Bakailoa Piperradan


Osagaiak 

200-250 gramo bakailo gezatua
Piperrada
Baratzuria 
Perrexil olioa
Oliba olioa

Prestatzeko era

Lehenengo baratzuria gorrituko dugu oliotan 
eta bitartean piperrada egiten jarriko dugu konfitatu arte,
 gero bakailoa gehituko diogu konfitatzeko ere
 su txikitan ondo egin arte bi aldetatik.

Aurkezpena bakailoa azpian eta piperrada gainean, 
azkenik olio eta perrexilakin eginiko bixigarria plateran bueltan.



KAKO


KAKO jatetxea- Astigarraga


 Bakailoa Parrillan


Osagaiak

200-250 gramo bakailoa

Patata panadera erara
Gindilla berdeak
Piper morroi gorriak

( piper tenporada ez denean zainzuri trigeroak jartzen zaizkio )  


Prestatzeko era

Bakailo xolomo eder bat  plantxan pixkat pasa eta gero parrillara. 

Zerbitzerakoan gatz eskamatua eta  txorroztada bat oliba olioa extra gordina.




SALTXIPI


SALTXIPI jatetxea - Aginaga


Entsalada epela 



Osagaiak
Ingredientes

Bacalao desalado
Puré  de patata
Cebolla caramelizada con pasa
Zanahoria – patata panadera
Escarola
Vinagre de Módena

Prestatzeko era / preparado y emplatado

Laminar el bacalao. El fondo del plato puré de patata; patata panadera, sobre la patata panadera la cebolla caramelizada con las pasas laminas de bacalao, al final la zanahoria rallada y pochada, la escarola alrededor del plato, rociamos con el vinagre de módena.



AGINAGA


AGINAGA jatetxea - Aginaga


Primerazko makailoa Euskal Herriko piper berdeekin





Beste proposamenak...


Brandada de bacalao Makailo brandadea



Ingredientes para 6 pertsonentzako osagaiak :

800 g de bacalao de primera / primerako makailua
2 dl y 1/2 de leche / esnea
2 dientes de ajo /baratxuria
aceite / olioa
zumo de limón / limoi zukua
sal y pimienta / gatza eta piperra

Preparación * Prestakuntza

1. Desalar el bacalao poniéndolo en agua a remojo en agua fría durante 24 horas, cambiándolo cada 8 horas. Makailaoa gatzgabetu uretan jarriaz, ur hotzetan 24 orduz, 8 orduro aldatuz.
2. Hervirlo a fuego medio en abundante agua durante 5 min. Ur ugarian egosten jarri 5 minutu.
3. Dejar enfriar, quitar pieles y espinas y desmenuzarlo. Utzi hozten, azala eta hezurrak kendu.
4. Mezclar con el ajo picado, la leche y cuatro cucharadas de aceite de oliva. Se puede hacer en la batidora añadiendo poco a poco la leche y el resto del aceite, de forma que quede una crema. Añadir el zumo de limón, sal y pimienta. Baratxuri xehatuta, esnea eta lau oliba olio koilarakada nahastu. Irabiagailuan egin daiteke, pixkanaka esnea eta gainerako olioa gaineratuz, krema bat eratuz. Gehitu limoi zukua, gatza eta piperra.
5. Servir sobre hojas de achicoria acompañado de patatas al vapor. Txikoria hostoekin eta patata lurrunetan lagunduta zerbitzatu.


¡A disfrutar! Gozatzera!


La nota del "sukaldari"aren oharra: "para conseguir un bacalao más cremoso se puede sustituir la leche por un poco de nata líquida" / "Makailo krematsuago bat lortzeko, esnea, esnegain pixka bategatik ordezkatu daiteke".